OM OS

Et langt liv i autobranchen som importør af nogle af de fineste produkter har givet mig et stort netværk og mange gode personlige relationer. Venskaber med folk rundt i Europa, som udover faglige kompetencer ofte har 'kendte nogle' eller 'vidst om', hvor man skal gå hen, hvis der også skal lidt kulinariske krydderier på hverdagen. I sådan en sammenhæng bliver fokus helt naturligt rettet især mod Italien.

Således blev indtagelsen af en lokal aperitif ved den gamle overdækkede bro i Bassano del Grappa starten på den rejse, der med etableringen af familievirksomheden Cincin.dk skal videreføre trangen til iværksætteri. Webshoppen drives nu af både Jacob Arnes, hustru, børn og svigerbørn.

Hvorfor så navnet CinCin.dk (udtales tjin tjin)? Simpelthen fordi det er det typiske italienske udtryk for ”skål”, når man i godt selskab med gode venner tager hul på en lang aften med mad og vin, ofte med en bittersød aperitif som startskud.

Vi tilbyder dig muligheden for lidt selvforkælelse, måske med vores signatur aperitif Mezzoemezzo, en fremragende grappa fra Nardini, en lækker fed hvidvin fra Campania regionen udenfor Napoli, eller som fast føde en rigtig velsmagende pasta fra Borella - og mere vil løbende komme til.

Rigtig god fornøjelse og tak for din tillid til CinCin.dk



Nardini

”We are grappa” lyder det selvsikkert fra Nardini i deres egen præsentation af virksomheden. Og ingen anden kan sige det med bedre ret, idet historien om Nardini tager sin begyndelse helt tilbage i 1739, hvor Bortolo Nardini blev født i Segonzano i Cembra dalen tæt på Trentino. På det tidspunkt var det ganske normalt, at mobile destillerier kørte fra vingård til vingård for at udnytte resterne af de druer, der var blevet presset til vinproduktionen, til en mindre produktion af spiritus.

Bortolo Nardini var fremsynet nok til at se mulighederne i denne proces og slog sig derfor ned i bunden af dalen for foden af bjerget Grappa, hvor han i byen Bassano del Grappa etablerede verdens første industrialiserede produktion af ”livets vand”, der fik navnet Grappa.

Produktionsmetoderne blev løbende effektiviseret, og i 1860 var man fremme ved den damp destillering, der stadig er den mest anvendte produktionsmetode. I første omgang med lagring på stålfade, og i 1910 udvidet med lagring på egefade, den såkaldte Grappa Riserva.

Siden de tidlige nuller har Nardini sideløbende fokuseret på anvendelsen af grappa i cocktails, og har i den sammenhæng arbejdet tæt sammen med flere af verdens førende bartenders, hvilket i 2006 dannede grundlag for den første bog med cocktail opskrifter baseret på produkterne fra Nardini, og i 2019 kom så efterfølgeren med yderligere omkring 40 opskrifter.

”We are grappa” i mange forskellige varianter med en 22 års single cask som det absolutte højdepunkt, men Nardinis ekspertise bliver ikke kun brugt til produktionen af grappa. Vi har således et bredt program af aperitiffer, bitter og likører på programmet.

Besøg Nardinis hjemmeside: www.nardini.it/


Tenute Bianchino

Tenute Bianchino vingården blev etableret i 2011 ikke langt fra Napoli i regionen Campania, langt sydpå og derfor med en overflod af sol til at fremelske de mest smagfulde druer. Vel nok et lidt underkendt vinområde set med danske øjne, hvor mange nok nikker mere genkendende til lokaliteter som Vesuv, Capri, Sorrento, Amalfi kysten og Pompeji, men for italienerne et område kendt for druer med kraft og produktionsmetoder der for Falerno vinene strækker sig mere end tretusinde år tilbage.

Historisk set er Falerno vinen den ældste DOC certificered vin i verden. Ganske vist enedes man først om vinregistreringen DOC i 1989, men man har fundet amforaer mærket med årgang, druer og oprindelse, der dokumenterer Falerno vinens udbredelse allerede da.

Falerno vinen var den mest prestigefyldte vin i antikken, hvor den blev beskrevet som ”kejsernes vin” eller ”den udødelige vin”. Så gammel er vores Falerno vin dog ikke! Men kvaliteten er stadig i top og Tenute Bianchinos ”Fallerno del Massico” skabt på Primitivo druer har bl.a. vundet guldmedalje i Asia Wine Trophy og Berliner Wine Trophy.

Besøg Tenute Bianchinos hjemmeside: Tenute Bianchino.it

 

Borella

Virksomheden Borella blev etableret i 1935 og har specialiseret sig i produktion af pasta baseret på italienske husmødres know how og erfaringer om råvarer og ingredienser til fremstilling af pasta med meget mere smag og drøjde, end man finder i nutidens industrifremstillede pasta, der kan smage ganske intetsigende.

Smagen, fornemmelsen af ”noget at bide i” og evnen til at suge smag op fra de andre ingredienser i en lækker pasta ret vil uden tvivl få dig til at vende tilbage til produkterne fra Borella igen og igen.

Besøg Borellas hjemmeside: www.pastaborella.it