TERRACOTTA KRUKKER

...  fra Francesco Del Re


Måske har du besøgt Italien og forelsket dig i de mest fantastiske krukker, du har set i haven til en elegant villa, på torvet i en idyllisk by eller ved indgangen til den restaurant, der virkelig formidlede budskabet om Bella Italia?

Måske har du siden undret dig over, at du ikke fik den samme følelse, når du falder over en kæmpe stak terracottafarvede krukker på den lokale planteskole?

Med god grund, for de krukker har INTET med hinanden at gøre.

For år tilbage importerede og lagerførte jeg de fantastiske krukker, amforaer og vaske fra den italienske pottemager Francesco Del Re. I det naive håb at når jeg blev ældre og ikke længere skulle arbejde med alufælge til den danske bilpark, kunne jeg krydre min hverdag med arbejdet med disse krukker. Men jeg lærte med tiden, dels at krukkerne blev tungere og tungere, jo ældre jeg blev, men også at Sydsjælland måske ikke er det mest oplagte hjørne af Danmark at sælge disse smukke, men også kostbare krukker i. Så stille og roligt droslede initiativet ned og ud.

Men gammel kærlighed ruster som bekendt ikke.

Jeg har hverken før eller siden set krukker, der kommer bare tilnærmelsesvis på højde med krukkerne fra Francesco. Smukkere end andre krukker, når de er nye, og om muligt endnu smukkere når de får patina af tidens tand og algers hærgen. For en krukke fra Francesco Del Re bliver gammel. Den vil blive passet på, den vil som frostsikret ned til minus 21 grader overleve selv de værste vintre, den vil fylde din hverdag med glæde og stolthed, dag efter dag, år efter år.


I efteråret 2022 kiggede jeg på en ferietur forbi pottemageren for at se, hvordan tingene stod til, og om de stadig kunne huske mig. Det var gensidig glæde, og lysten til at give det endnu et skud opstod. Blot skulle det være på andre vilkår, nemlig at jeg går ind i formidlerens rolle. Der skal ikke lagerføres i nævneværdigt omfang. Begejstring skal formidles, der skal ”tegnes og fortælles” for dem, der er interesserede. Og skulle interessen munde ud i lysten til selv at få en eller flere krukker hjem i haven, formidler og arrangerer jeg gerne hele processen.

Francesco Del Re lagerfører selv kun meget få krukker, for de kan ikke følge med efterspørgslen fra flere europæiske lande og USA til at der er tid til andet end at producere allerede solgte eller bestilte varer. Ca. 3 måneders leveringstid skal man regne med efter ordren er afgivet.

Vil du vide mere om muligheder, om kvaliteten og om priserne er du velkommen til at tage fat i mig. Send en mail til kontakt@cincin.dk eller ring på +45 4054 5046, så kommer vi videre derfra.

Kærlig hilsen
Jacob Arnes

Se evt. også mere her: delre.com